tiistai 18. lokakuuta 2011

Isona minusta tulee dendrologi

Haluan liittyä Suomen dendrologiseen seuraan. Ongelmana vain on, että se maksaa, vaikka haluaisin liittyä ilmaiseksi. Hei Suomen dendrologinen seura! Ottakaa minut jäseneksi ilmaiseksi!

Ei se rahasta jää kiinni, minulla on loppuelämä aikaa säästää kymmenen euron jäsenmaksua. Toisaalta se pitää maksaa joka vuosi. Haluaisin liittää poikanikin siihen seuraan. Siinä on vaihtoehtona joku sellainen siipeilyjäsenyys, jonka voi ottaa saman perheen alaikäisille jäsenille.

Muistaakseni Suomen dendrologisen seuran jäsenmaksun voi hoitaa könttänä, jolloin yhdellä rahasummalla saa ikuisen oikeuden seuran jäsenrekisterin jäseneksi. Hyvityksenä tästä ilosta seura perii ikuiselta jäseneltä suuren summan, kyllä se oli kolmenumeroinen. Milloin muuten sanotaan kolmenumeroinen ja milloin kolminumeroinen? Riippuu varmaan numeroista.

Virkkusen Jounin suhtautuminen rahaan oli tervettä: Sitä joko on tai ei oo. 

Keksin kuitenkin nuukuuksissani tavan, jolla pääsen ikään kuin osalliseksi dendrologien entusiasmista, joka on kouriintuntuvan käsinkosketeltavaa. Heillä on nimittäin sähköpostilista, jolle liittyminen ei maksa mitään. Sen seuraaminen on vähän kuin blogin lukemista. Voi tiirailla toisten ajatuksia ja joissain tapauksissa ajatusten puutteita (en viittaa itseni ulkopuolelle) ja kukaan ei tiedä, että minäkin olen omalla tavallani jakamassa itseni kanssa sitä heidän keskusteluaan. Käykää liittymässä sähköpostilistalle, jos puuvartisten kasvien tutkiminen on lähellä sydäntänne.

Seurassa on siis puidenhalaajatyyppejä. Sähköpostikeskustelusta päätellen seuran jäsenten välillä on sellainen lempeä yhteenkuuluvuuden tunne. Joukossa on paljon ei-ammattilaisia, mutta tietämys ja into puita kohtaan on laajaa. Itse olen tähän asti tavannut puuintoilijoita, jotka rakastavat puita sellaisina uncountable-juttuina, siis puuaineksina. Niin minäkin rakastan, on vähän asioita, joiden silittäminen on mieluisempaa kuin hienoksi hiotun puun silittäminen. 

Eilen nukutin pienen kaksivuotiaan kaverini ja hänen nukahtaessaan syliini silitin hänen poskeaan.

S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti