tiistai 6. joulukuuta 2011

















Kahden päivän visiitti sukulaisiin.

Äiti olisi valvonut kädet ristissä, jos olisi tiennyt millä kelillä ajoimme kotiin. Ei meillä silti hätää ollut, kun ajoimme niin hiljaa. Olimme perillä yöllä. Keskimmäinen tanssahteli kotiinpääsyn kunniaksi. 

Meidän talo on erilainen. Sukulaisissa oli kaunista. Uusissa taloissa käydessä tulee aina pieni kademieli siitä, kun kaikki on suht koht ehjää ja seinät suoria. Meidän tunnelmaa niissä ei ole, mutta voi olla joku toinen tunnelma. Tänne kotiin saavuttuamme lämmin läikähti, vaikka oikeasti oli kolkkoa. Vain plus 14. Takkatulta kodikkaampaahan ei toki olekaan ja sillä se pian korjaantui. 

Mutta tänään olen ollut viulunkielenä. Reissussa käyminen on aina rankkaa, vaikka olisi kivaakin. Joutuu poikkeamaan kotoisasta ja helposta järjestyksestään ja katsomaan jotain muuta ja kenties herää ajatuksia. Ennen kaikkea kiristelen tämän yövalvomiseni takia. Ei tämä näin voi mennä, että valvon yöllä ja nukun päivällä. Kun herään, on jo uusi yö. 


K.

5 kommenttia:

  1. Tulin tänne Sivuseikan kautta. Jätän puumerkkini, jottei mene aivan urkkimiseksi.

    Niin tuttu tuo tunne siitä, että muilla on suoremmassa seinät. Ja oikeasti onkin, kun meilläkin on vanha talo. Teitin elämä siellä näyttää välillä meitin elämän sukulaiselta. Vanha talo ja lapsia. Mukava käydä täällä kurkkimassa. Kiitos blogista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni. Kiva kun käyt kurkkimassa. Moni muukin vanhassa talossa asuva on tunnustanut kokeneensa välillä kateutta toisten suorista seinistä. Lohdullista, että se on vanhassa talossa asumiseen liittyvä yleinen ilmiö. Ja sitten kuitenkin sitä toteaa, että täällä minä haluan asua.


    K.

    VastaaPoista
  3. Äiti ei olisi osannut nukkuakaan, jos olisi tiennyt keliolosuhteet!

    VastaaPoista
  4. Kunpa saisin vanhan talon vinot seinät! (+ valtavan kodinhoitohuoneen)

    VastaaPoista
  5. No sanopa muuta. Mihin sen kodinhoitohuoneen tänne taikoisin? No, suunnitelmia on kyllä. Mutta onhan näissä vinoissa seinissä jotain ihan ainutlaatuista viehätystä kyllä.

    K.

    VastaaPoista