torstai 10. toukokuuta 2012

Näit' ei pane pakkanen

Hall' ei pysty harmaa näihin, niin sitä luulee, vaikka vaimo varoittelee, että pakkasta on luvattu. Ehkä ajattelin itsepäissäni, että kun on luvattu yksi aste lämmintä, niin täällä etelässä ei enää mentäisi nollaan. Jonnekin kuitenkin mentiin, sillä aamulla oli toinen tomaatti ihan nuupallaan, ja se toinen, jonka lehdet aurinko oli jo aikaisemmin polttanut läpikuultaviksi, antoi niin ikään ymmärtää, että loppusuoraa vedetään. Lehtivihreän vähyys näyttää muuten olevan suojaava tekijä hallaa vastaan. Elinmahdollisuudet vain ovat tietysti heikommat kalpealla kasvilla, eikös?

Elikkä nyt ois hakusessa (myy-se-itse -ilmoitukset alkavat kiusallisen usein tähän tyyliin: Elikkä nyt olis myynnissä hyväkuntoinen...) kesäkurpitsan taimenia. Ihan pienistäkin ilahtuisin. Kuus tarttisin, ja jos jollakulla on enemmän, aina vain parempi. Jos oot pihi, voin jotain maksaakin, mutta lähtökohtaisesti olen ihan kerjuulla ja nojaan viherturaajien väliseen solidaarisuuteen, joka muuten on kohtalaisen mukavalla tasolla. Ensisijaisesti kiinnostaa Paraisten seudun taimet, mutta jos haluat tuoda taimesi esim. Jyväskylästä, niin keitän kahvit ja grahammuffineita on vielä ainakin kaksi jäljellä. Niiden menekki ei ole ollut kovin kovaa.

S.

3 kommenttia:

  1. Uskoisin, että vielä ehtii vallan hyvin kasvattaa taimet isekin. Kesäkurpitsa kasvaa vauhdilla. Minä olisin sen sijaan kiinnostunut ostamaan mansikan tervetaimia tai niiden rönsyjä.

    VastaaPoista
  2. Mää laitoin viime vuonna kesäkurpitsansiemenet suoraan kasvimaalle toukokuussa ja hyvin ehtivät kasvaa. Kahdeksan siementä tais olla pussissa ja jokainen siemen kantoi lopulta monta hedelmää.

    VastaaPoista
  3. Mää ostin eilen lisää kesäkurpitsansiemeniä. Ajoin auton kaupasta kotiin, enkä enää löytänyt siemenpusseja.

    S.

    VastaaPoista