sunnuntai 16. tammikuuta 2011









Oikeasti ei ole mitään kuvattavaa, eikä mitään kerrottavaa.  Tyhjennetty jugurttimuki kiinnitti silti huomioni aamulla, ja sen mukin kaltaistahan arki on. Harmittaa, kun en ottanut kameraa mukaani Sinapin leirikeskukseen, jossaa olimme kuoroleirillä perjantain ja lauantain. Siellä olisi ollut monenlaista kuvauksellista villasukkaa ihmisten jaloissa. Yhdet pitkävartiset mustavalkoiset kuviolliset, toiset palmikkoneuleiset turkoosit, jollakin oli vaaleanpunaiset tossut, jne. Hienoin villasukka oli kyllä vielä puikoilla ja sitä teki Helka äidilleen. Olisipa siitä kuva tänne laittaa. 

No, täällä on sotkuista ja kylmä.  Ulos jos menee, hukkuu lumihankeen. Vieraita ei voi kutsua, kun kotikatu on kaventunut lumen takia eikä sen varrelle voi parkkeerata, eikä sitäpaitsi ole pankkitililläkään rahaa jolla kestitä kyläilijöitä.  Remppa on ihan rempallaan, ei sen tekemisestä ole edes puhuttu. Tuttavat ja kylänmiehet kyllä aina kehuvat vuolaasti taloamme kun pistäytyvät. Vastaan tässä nyt julkisesti kysymyksiin: "onko aivan ihana asua siellä" ja "tuntuuko kodilta" ja "onko nyt onnellista" jne. No, ei ole aivan ihanaa, vaan ihan samanlaista asumista kuin aina, yhtä arkista on, mies on päivät töissä ja  minäkin jotkut päivät, ja aamuisin väsyttää kun pitää herätä eikä koskaan ehdi siivota, vessa on ihan karmea ja kylmä, suihkusta loppuu vesi aina ennen aikojaan enkä ehdi edes lämmetä siellä. Hiiriä ei ole näkynyt vieläkään, sikäli ei ole syytä ahdistua. Ja ei tunnu kodilta vielä, varmaan sitten jos viisi vuotta saadaan asuttua täällä, alkaa tuntua. Toki täällä on kotini, kun on perheeni. Onnellisuus riippuu muista asioista. On ihan onnellistakin.

Lämmintä saa jos jaksaa hikoilla ja hakata halkoja ja kerätä puita metsistä, tai maksaa sähköstä. Ilmalämpöpumppu tänne ei kuulemma sovi, eikä oikein minustakaan. Sehän metelöi ihan laittoman paljon, ja minä rakastan hiljaisuutta. Nyt täällä ei hurraa muu kuin jääkaappi. Ja se on ruma, se pumppu. Semmoista möhkälettä ei voi laittaa tänne. No, muita halpoja vaihtoehtoja ei taida ollakaan. Paitsi talon myyminen. Siitähän saisi hetkellisesti lämmikettä ja rahaa tilille. Mutta olisikohan sekin sitten niin kuin housuun kuseminen pakkasella, jos näin naisellista ilmaisua saa käyttää. On tämä elämä hullunkurista. Joka aamu heräämme väsyttääksemme itsemme päivän mittaan ja mennäksemme taas nukkumaan. Samahan se olisi nukkua päivät ja yöt. Nukkuminen on parasta mitä tiedän. Illalla on ihanaa mennä lämpimän nukkuvan lapsen viereen paksun peiton alle tietäen, että aamulla ei soi herätyskello.

K.

5 kommenttia:

  1. Hei, tajusin mistä teidän blogin nimi tulee. Eilen ei ollut helppo muistaa sitä. Kun ei muistanut kumpaakaan sanaa, niin hakukone ei antanut oikeita tuloksia. Riimuveisu ja Raanuveisu eivät kelvanneet. S:n kertoman hakusanan perusteella löysin tänne silloin ja tänään. Nyt on muistisääntö oikeaan nimeen.

    En juo kovin usein jogurttia, mutta voisi harkita kun jogurttilasi on tyhjänä noin hieno :)

    Ekalla luokalla koulussa jäädytettiin vettä punaisiin muovimukeihin. Jään kuvioiden oivaltaminen ensikertaa oli suuri elämys. Ekaluokkalaiselle moni on vielä suurta.

    VastaaPoista
  2. Vähän tuli mieleen kaamosmasennuksen häiveitä. Mutta silti kiitollinen ja tyytyväinen sävy.

    Olisipa myös meistäkin kiva päästä joskus kuoroleirille. Kun tässä elämäntilanteessa saa niin harvoin laulaa yhdessä. Yksin saa laulaa melkein koko ajan ja yleisöäkin on melkein aina ainakin se yksi saapuvilla.

    Täällä on aurinko vähän välkehtinyt, vaikka onkin kylmä ja viima. Ja kanat hautoo, vaikka ei ole kukkoa. Minkärotuisia kanoja haluatte? Miettikääpä ennen maaliskuuta, niin tilataan sen merkkisiä siitosmunia kanojen alle jostakin...

    Kaksi ensimmäistä kuvaa - kauniit sävyt!

    ems

    VastaaPoista
  3. ems, No ruskeita kanoja, ne sopii meidän keltaiseen taloon hyvin, koska ruskeilla kanoilla on keltaisia tipuja, ainakin luulen niin. Ja koska luulen, että rouveli ei pidä niistä leimoista kananmunissa, niin emme tarvitse kukkoa. Kukkohan tekee ne leimat niihin muniin. Niin minulle on opetettu.

    Leonant, Shostakovitsin muistelmissa (Volkov) on tarina, jossa nuori säveltäjä soittaa nelikätisesti kaverinsa kanssa Brahmsin toista sinfoniaa. Vanhempi Glasunov kävelee ohitse ja kysyy, tuntevatko muusikot teosta. Kun he rehellisesti vastaavat, että ei, Glasunov huokaisee, että voi, teillä on edessänne vielä paljon suurta musiikkia. Ehkä kyse on samasta. Kun teokseen on kerran rakastunut, ensirakastumista on vaikeaa saada takaisin. Samoin jään kuvion muodostuminen on enemmän tai vähemmän arkista, kun sen on kerran tajunnut. Vai onko?

    Eräs rakas ystäväni perustelee usein näkemyksensä erittäin hyvin, mutta saattaa sitten päättää vuodatuksensa toisinaan tokaisemalla "Tai emmä tiiä".

    S.

    VastaaPoista
  4. Sydäntäni lämmittää tällainen rehellinen, kaunis teksti ja silmäämiellyttävät kuvat!

    VastaaPoista
  5. Kuvista muuten vielä, kolme ensimmäistä on todennäköisesti otettu melkein samasta pisteestä. Että näin monipuolista meillä on, puhumattakaan siitä, kun vaihtaa paikkaa :)

    S.

    VastaaPoista