tiistai 10. toukokuuta 2011



Kierros pihalla. Sangen keltaista kukassa. Auttakaa nyt vähän. Keltavuokon tunnistan, mutta mikä on tuo sen yläpuolella? Mukulaleinikkikö? Entä se pieni sininen siinä käenkaalin seassa? Molempia on täällä piha täynnä. Ylinnä on se sama pensas, josta eilen kyselin. Alinna etualalla jotain josta ei hajuakaan.



Pihalla on kieltämättä paljon ihan mahtavaa, mutta en voi mennä sinne hyvällä mielellä. Siellä on myös työtä: romua, roskaa. Kevätsiivous jäi tekemättä ja uutta hommaa jo on tullut. Tämä on väsyneen äidin valitus. Ei minulla jää voimaa tuolle pihamaalle, ne kuluvat loppuun täällä sisällä. Tämä talo työllistää ehkä kuitenkin liikaa. Tänä kesänä unohdan tomaatintaimet ja mansikat ihan suosiolla. Taidan viettää sisällä koko kesän. Ulkona onkin aika kuuma, plus 24. 

Ette varmaan usko, mutta odotan jo ensi talvea. 


K.

9 kommenttia:

  1. Jännä, voiko talvea ylipäätään odottaa?
    Jos jotakin antaisin Suomesta pois, niin tämän meidän lumisen ja kylmän ja viimaisen talven.

    VastaaPoista
  2. Muista jättää jotain tekemistä seuraaviksikin vuosiksi! Nauti kesästä siellä, väriloistosta, kukista. Niin minä tekisin. Hommat ei tekemällä lopu...

    VastaaPoista
  3. Narsissin edessä on kiurunkannus, joka on ymmärtääkseni vanha kulttuurikasvi.Näillä seuduilla on vanhojen talojen pihoilla yleinen. Kiurunkannus-haulla löytyy lilakukkaisia kuvia, mutta minä olen nähnyt enimmäkseen keltaisia. HT

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Tuota kiurunkannusta näkyy täällä aika paljon pihoilla, meidänkin pihalla siellä täällä. En olut koskaan ennen tavannut tätä, eikä ollut aavistustakaan mikä se on.

    Olkaa huoletta, jää täällä työtä vuosiksi. Ei se lopu tekemällä, mutta jotain on pakko tehdä. Kesät tuntuvat olevan monella korjausrakentajalla vähän stressin paikkoja. Moni asia ja remontti on helpompi tehdä kesällä kuin talvella. Talvella sitten juodaan kaakaota ja poltellaan tulta takassa (ts. tilkitään ovia ja ikkunoita ja lämmitetään hullun lailla :). No, vielä ei ainakaan tulisi mieleen vaihtaa uudempaan. Tämähän on jopa helpompi kuin uusi talo, monella tapaa. Raamit on valmiit, piha on valmis, aika pienellä työmäärällä pääsi asumaan. Plus tunnelma. Sekä loistavat yöunet ja puuttuvat päänsäryt. Mutta omakotitalossa nyt on työtä, ja minä olen tätä ennen leikannut vain rivitalopihan nurmikkoa.

    VastaaPoista
  5. Voimia mukavaan, mielekkääseen työhön! (Mikä oli se vkloppu milloin S ja pojat olivat tulossa tännepäin?) t. em

    VastaaPoista
  6. Kiitos. Kun jostain sais ylimääräisen annoksen energiaa. Mistä stä sais? Purkistako? Mulla ei oikein oo. Mutta S ja P ja ehkä myös M tulevat ens viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  7. Tiedän, et helpommin sanottu kuin tehty: mutta elä sinä hyvä ihminen ressaa vaan ELÄ. Päivä kerrallaan. Ihanalta näyttää nuo kukat. Meillä on jo kolmas kesä tällä tontilla, ja nyt vasta laitetaan pihaa. Joka kesälle on ollut hommaa, kuten julkisivulaudoituksen laitto, julkisivun maalaus ym... Just niitä, joita ei voi tehdä talvella. Nyt on tilattu pihasuunnittelu, ja sitä aletaan toteuttaa. Meillä on niin hurjat korkeuserot tontilla ja muutenkin haastava paikka, että päädyttiin tuohon. Olen valittanut viime kesät just samaa, että en voi mennä ulos, kun en halua juoda päiväkahvia romuläjän tai lautakasan vieressä. Haluan edes pienen siistin palasen tontille. Hei, sähän voit toteuttaa tuon: Rajaa pieni alue kukkapenkin viereen, johon viet puutarhatuolit ja pöydän. Kuuntele lintujen laulua ja nauti. Elämä on liian lyhyt harmiteltavaksi. Terveisin, Bullerbyn rouva, joka on opetellut keskeneräisyyden sietokykyä jo 5 vuotta eikä vaihtaisi työlästä vanhaa taloa mihinkään maailmassa! (Tsemppi- ja voimahalaus!)

    VastaaPoista
  8. Voi voi kun menee solmuun Rissu, kun meillä on vapaa vkl ja ehkä lähdetään johonkin, mietittiin myös että käväistäiskö siellä... No, katsotaan mihin tässä päädytään. Samulihan ei haluaisi lähteä mihinkään, kun on niin paljon hommaa, mutta mulla hajoaa kohta pää.-em

    VastaaPoista
  9. No voi voi. Pään solmuuntumisen ymmärrän, ja ongelma on että sielläpäin asuessa pitää lähteä aika kauaksi. Lähikaupunkeja ei oikein ole. No älkää tänäviikonloppuna tulko tänne, täältä ovat miehet pois talosta ja minäkin menen johonkin leirikeskukseen valmiille ruualle.

    K

    VastaaPoista