keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Anatidae

Sorsia on kuulemma 150 erilaista. Linkin takaa lisää tietoa. 

Eilinen oli ylen hauska päivä, sillä näin paljon ihmisiä, ollakseni kuitenkin ihan ilman autonkäyttöä, mitä nyt kävin rouvalle tankkaamassa auton mökkireissua varten.

Yksi Sorsa oli mennyt riippumattoomme makaamaan, kun tulin kotiin illalla. Sen varpaat näkyivät ojennettujen jalkojen päissä, aivan kuten kuuluukin. Sorsan kassi oli maassa ja rullaluistimet heti siinä vieressä. Tervehdin Sorsaa ja sanoin, että hauska tavata, koska en ollut nähnyt häntä aikaisemmin. Panin saunan lämpiämään ja sanoin Sorsalle, että jos haluat, voit jäädä meille yöksi. Hän oli iloinen, ettei tarvinut illalla lähteä linja-autoilemaan, ja ilmoitti, että tarttuu tarjoamaani mahdollisuuteen. Koska päivän tavoitteeni, keittiön lattian maalaus, oli täytetty, nostimme Puerto Ricon pöydälle ja pelasimme, sillä se on yksi ihan parhaista lautapeleistä, mitä on. Ja söimme jäätelöä. Naapurin iso M oli mukana.

Sit me saunottiin.

Mutta ennen kuin näin Sorsan varpaat, tulin kanttoripariskunnan rakennukselta. Kannoimme takkatiiliä pihalta sisälle 1850 kiloa, ja tällaista hintelämpää sellainen tietysti koettelee. Minä juoksin sinne, jotta olisi hiki valmiiksi, kun tiilenkanto alkaa. Pääsin autolla pois.

Sitä ennen puhuin puhelimessa jonkin aikaa. Ajatuksia, joita puhun puhelimessa, ehtii aina nousta mieleen silloin, kun on aikaa ja tilaa olla. Keittiössä oli molempia, kunnes olin maalannut itseni nurkan lähelle, ja jäljellä oli enää aikaa. Tila oli loppunut. Onneksi nurkan lähellä oli ovi, josta mahduin peruuttamaan. Maalaaminen on sielunhoidollista hommaa, voisi sanoa se nuori pappi, jonka äkkäsin kerran miekkailemasta Oulusta. Hän nimittäin sanoi, että miekkailu on sielunhoidollista hommaa. Ajasta muuten sen verran, että vaikka se käy vähiin, niin koskaan ei lopu. Tämän luin sattumoisin tuosta blogista.

Ennen lattian maalausta putkimies asensi meille keittiön vesihanan. Hänellä oli kuskina mies, joka on sen yhden freelancer-urkurin sukulainen jotakin kautta. Mies teki sukuselvityksen heti rouvani tavattuaan, kuten hänen ikäpolvensa miehillä ja ehkä naisillakin on tapana. Putkimies muuten voisi kilpailla maailman hyväntahtoisimman ihmisen tittelistä, miesten sarjassa. Hänen vaimonsa voisi hyvin perustein osallistua naisten sarjaan. Yritin putkimiehelle vihjaista, että jos hän haluaa rahaa, niin lasku kannattaa lähettää äkkiä, ennen kuin remonttirahat loppuvat.

Aamulla kävin Turussa hammaslääkärissä. Se kesti viisi minuuttia. Sieltä palatessani tapasin Betula pendula vongii:n ja Sorbus commixtan. Jälkimmäistä vois harkita meidän pihalle istutettavaksi.

Tänään aamulla ihmettelimme vielä Sorsan kanssa, miten pääsemme jääkaapille aamupalaa hakemaan, kun se oli maalatun keittiön nurkassa. Hätä keinot keksi tälläkin kertaa.

S.

1 kommentti:

  1. Yksi elämäni oivalluksista oli/on oivallus, joka pohjois-amerikan intiaaneille oli arkipäivää. Meillä kun aikakäsitys on sellainen, että aikaa kuluu koko ajan, niin heillä, hepä ajattelevatkin että aikaa tulee koko ajan lisää.
    Mahtavaa, kaikki aikaongelmat on ratkaistu! Ihan totta, ei minulla ole pitkiin aikoihin ollut kiire minnekkään, tai ainakaan ressiksi asti.

    O.

    VastaaPoista