sunnuntai 14. elokuuta 2011

Sumutustaktiikka

Jos muuten voisinkin kertoa, niin tomaattien takia en kerro, missä asun. Aivan julman kokoisia tomaatteja on minulla seinustalla tuolla. Ensikertalaista vallan heikottaa. Voisi luulla, että viisainta olisi, että rakentaisi tomaattikasvustolle betonisen suojamuurin, ja kolmeen metriin sitten sinne päälle vielä piikkilankaa, jonka latvuksiin sitten vielä sähköä virtaamaan. Mutta kyllä ihmisluonto on sellainen, että kun näkee jonnekin rakennettavan oikein korkeaa suojamuuria, sitä arvaa, että tuolla sitä on varmasti varastettavaa, ja niin sitä sitten mennään ja varastetaan. Siksi olenkin valinnut käänteisen häilytysstrategian. Siinä kasvatetaan julman kokoisia tomaatteja eteläseinustalla, mutta ollaan kuin ei mitään tomaatteja olisikaan. Eivät tomaattivarkaat, joita kuitenkin on aika paljon, niin toimi, että etsivät tomaattipenkkejä, joiden ympärillä ei ole piikkilankaa eikä edes betoniaitaa. Ne etsivät ensin niitä betoniaitauksia ja muita, ja kasvihuoneita tietysti, vaikka suuri osa tomaatinviljelijöistä on rakennuttanut kasvihuoneensa panssarilasista. Ja kun minulla ei ole kumpaakaan, niin tomaattini saavat olla ihan rauhassa. Ja jos tomaattivaras mailleni lopulta kulkeutuu, niin kuin nyt saattaa käydä, sillä kaikki on mahdollista, niin siinä vaiheessa on jo syksy, ja varas on kuluttanut sekä fyysiset että psyykkiset voimansa seudun betoniseiniä ja panssarilaseja paukuttamalla niin, että vaikka näkevätkin julman kokoiset tomaattini, niin ajattelevat, että ei, nyt minä näen kyllä näkyjä, ei voi olla tomaatti tuolla tavalla vapaana noin vain, kulkijan käydä ja ottaa, ja niin hän menee kotiin ja päättää nukkua kunnon unet.

S.

4 kommenttia:

  1. Tekis mieli tulla ja kähveltää yks sun julman kokonen tomaatti!

    VastaaPoista
  2. Niin, meitä kun kuitenkin on aika paljon... :D Kyllä tekisi nyt tomaattia mieli!

    -em

    VastaaPoista
  3. Vaasan torilla yks myyjä myi noita hedelmiä ja huusi kovalla äänellä, että.... täällä on tomaaattikauppias Närpiöstä ja näytteet pääss.

    VastaaPoista
  4. Tiedän kyllä, että minua ja ennen kaikkea tomaattejani vainotaan. Sitä en kuitenkaan tiennyt, että Vaasassa myydään tomaatteja näytteet pääss! Voisin julkaista kuvia niistä, mutta kun niiden avulla voisi joku päästä jäljille, niin en julkaise.

    VastaaPoista