lauantai 10. syyskuuta 2011

Naatus

Naatus on melkein latinaa ja tarkoittaa syntymistä tai jotain sen suuntaista. Ihmisten keskuudessa syntyminen liittyy jollain tavalla vahvemmin naiseen, sattuneista syistä, mutta saa siitä mieskin puhua, ainakin yrittää saa.

Meille syntyi tyttölapsi, ja voi miten lystiä! Tulin juuri kotiin ja ajattelin siinä kaninkopin ääressä ääneen, että nyt meitä sitten on yksi enemmän. Lapsi voi hyvin ja on kaunis, vaikkei juurikaan isänsä näköinen. Pojat pääsivät illan niskassa yökylään niin, että nuorempi kannettiin nukkuvana autoon. Vanhempi oli aivan innoissaan, että tästä tulee kyllä kaikkien aikojen paras yökyläreissu. Tiedä vaikka se sellaiseksi jääkin. Nuorempi odottaa vähintään samalla tavalla uimahallireissua kuin pikkusiskon näkemistä. Missioni on siivota talo oikein hyvin äidin ja lapsen aikanaan tulla kotiin.

S.

10 kommenttia:

  1. Somaa! Oikein sylin täydeltä onnea (ja voimia siivousurakkaan)! Kyllä ne pojatkin on suloisia. Meillä on sellainen viisiviikkoinen. Isosiskokin totesi eilen, että vauva on niin suloinen. Ja siitäkös hähellä välähti, että vauvastahan vois tulla Sulo.

    Lämpimin ajatuksin Mää ja Tipi ja H,L,T&V

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Täällä iloitaan!
    Onnen- ja siunauksentoivotuksin Karvoset

    VastaaPoista
  3. Onnittelut vielä tätäkin kautta! Aika nopeasti taisi prinsessa haluta tähän maailmaan...? Kahden viimeisen kirjoituksen välissä vain viisi tuntia. :)

    VastaaPoista
  4. TUUTULAULU (Mistral)

    Meri lakkaa ei tuhatta aaltoa tuutimasta.
    Minä kuuntelen merien rakkautta ja tuuditan lasta.

    Yön harhaava tuuli ei lakkaa viljaa tuutimasta.
    Minä kuuntelen tuulien rakkautta ja tuuditan lasta.

    Isä Jumala lakkaa ei maailmojaan tuutimasta.
    Hänen kätensä tunnen pimeässä ja tuuditan lasta.

    Onnea ja siunausta koko perheelle!
    Vauva on aina ihmeiden ihme ja tuo tullessaan rakkauden ja hellyyden ilmaa kaikkien hengitettäväksi.

    VastaaPoista
  5. Voi silkkipää ja nukkaposki ja tuoksut ja poikien riemu ja äidin ja isänkin. Tyttölapsi.
    Lämpimin ajatuksin. Ensi viikonvaihteessa on äitinsä serkun lapsen ristiäiset.

    VastaaPoista
  6. Kiitos onnitteluista tätä ja muita kautta. Olipa kaunis tuo Mistralin runo. Onnittelut Minnankin väelle, meillä on jo nimi mielessä mutta pitää vielä katsoa lasta syvälle silmiin monta kertaa, jotta saamme selville, onko nimi naista myöten. Sanottakoon vielä, että muuan sukulaismies totesi vaimonsa puolesta synnytyksestä, että "helppo nakki". Mies on lausunut muutakin, joka on sittemmin jäänyt elämään, mutta tuo jäi tällä kertaa.

    Pidättäydyn tällä kertaa kommentoimasta asioita jotka eivät kuulu minulle, mutta synnytys oli minulle huumaava kokemus, ja koko perhe voi tällä hetkellä erinomaisen hyvin minun tietojeni mukaan. Tämänkertainen syntymisen ihmeen todistamiskokemus oli ehkä ällistyttävin, niin ällistyttävä että ällistykseltäni en oikein voinut sitten enää seistä...

    VastaaPoista
  7. Lämpimästi Onnea, samppa, krissu ja pojat!
    Kuulostaapa kauniilta teidän elämä nyt.
    Vaalikaa onneanne, niin se säilyy.

    Syksyn tuulahdus täältä helsingistä!

    VastaaPoista
  8. lämpimästi onnea ja suloista vauvan tuoksua! Minä onnellinen saisin tuota syntymän ihmettä työssäni todistaa, aina vaan. tulkaa muuten syömään juhlakaakkua valmistumiseni kunniaksi, siitä riittää kaikille!

    VastaaPoista
  9. Lämpöiset kiitokset muistajille. Eekku, kätilö on etuoikeutetussa ammatissa. Onnea paljon valmistumisen johdosta!

    K.

    VastaaPoista