sunnuntai 20. marraskuuta 2011













En nukkunut yöllä. Ensinnäkin meni myöhään ja toiseksi olen ruvennut valvoskelemaan. Yöllä valvoessa tulee monesti mieleen rullaviisujuttuja, mutta päivällä ne ei vät enää ole siellä. Kun aamu yön jälkeen alkoi sarastelemaan, nousin ylös sängystä yrittämästä ja katsoin, miten kaunista kaikkialla oli. Oli ihan siistiä. Aivan pyhä. Ulkona oli kuura. Himmeä valo alkoi tulla ikkunoista sisään ja sitten se voimistui. Kuljin vähän  ympäri taloa kameran kanssa ja ihastelin. Mietiskelin eilistä iltaa. Mieheni se eilen esitteli vieraillemme äänilevyjään. Sitten myöhemmin päivällä mieleeni tuli muuan Pirkko. Pirkko näyttää ulospäin ehkä vähän totiselta. En oikein hyvin tunne Pirkkoa, mutta olen ymmärtänyt, että Pirkolla on sangen jalostunut huumorintaju. Kerran Pirkko oli pyytänyt vieraita kylään katsomaan diakuvia. Pirkko oli teipannut seinälle diakuvia kehyksissään ja kulki sitten kuvan luota toiselle näyttäen taskulampulla valoa kuvan kohdalla ja kertoillen huoneessa istuville vieraille kuvista.

Ennen kuin haimme poikamme kotiin yökylästä ja ennen kuin olin ajatellut Pirkkoa, mietiskelin, että seuraavaksi on minun vuoroni kertoa äänilevyistäni joista en luovu. Tervetuloa sitten taas. 

K.

2 kommenttia:

  1. Kaunista! Talvi.

    Äitinsä tyttö taas kerran!

    Minulla ei ole läheistä suhdetta äänilevyihin. Voisin luopua tuosta vain. Kun täällä on aina niin kova meteli! Rakastan hiljaisuutta. Ja elävää musiikkia ja musisointia yhdessä.

    Ehkä suhteeni äänilevyihin muuttuu kun tilanne täällä kotona muuttuu (20 vuoden päästä?).

    -em

    VastaaPoista
  2. Täälläkin on meteli. Ja sitten lisäksi joku äänilevy soi kaiken kakofonian päälle. Mutta aloin oikein miettiä, mist levyistä en luopuisi jos pitäisi kertoa. Ja on niitä sitten kuitenkin. Tosin niitä on kuunneltu silloin joskus kun ei ollut niin kova meteli vielä. Kuka niitä nyt tähän mekkalaan lisää hankkii.

    Tosin joskus ollaan iltaisin miehen kanssa syöty dajm-jätskiä tai juotu teetä ja kuunneltu jotain, esmes Beethovenin seiskaa tai muuta tunnelmaan sopivaa.

    Noita rakastan samoja kuin sinä em. Hiljaisuutta ja rauhaa! Ja musisointia! Musisoidaanpa sitten kun tavataan!


    K.

    VastaaPoista