maanantai 6. helmikuuta 2012

Vaihe

Kare Eskola, joka on hyvä eikä ole noussut kusi päähän, puhui tänään kulttuurin kehityksen teoriasta. Oliskohan ollut Oswald Spenglerin ajatukset hänellä käsittelyssä. Alussa tuli hyvä musiikki sitä paitsi. Hän puhui ohjelmassaan siitä, miten kaikella on aikansa. Lahti Sinfonian aika on kuulemma jo mennyt. Nyt ollaan jo kliimaksin jälkeisessä dekadentin tuhon vaiheessa, kun Abba ja rajaton soittaa heidän kanssaan viihteellistä musiikkia. Hupaisaa oli, että viimeinen naula arkussa ei kuitenkaan ollut Abba, vaan Sibeliuksen sinfonioiden "vielä yksi" kokonaislevytys.

Meillä keskimmäisellä on vaiheensa menossa. Ankaruuttakin olemme kokeilleet monen muun ohella kun yritämme siistiä anaalista sanastoa hänen puheestaan. Ei tunnu onnistuvan millään. Kaveri kiihtyy nollasta sataan hyvin nopeasti, ja sen rajoittaminen on kyllä melkein vääryys, vaikka kuohuva luonne toisinaan ympäristöäänkin rasittaa.  Haluaisin tässä yhteydessä muistuttaa, että persoona, joka keskittyy elämässään siihen, ettei tee virheitä eikä ole kenellekään vaivaksi, on läheisilleen hyvin raskas raahattava.

Tänä aamuna pojalla oli selvästi muistissa, että kakkajuttuja ei saa puhua ihan turhan päiten. Asiaa käsiteltiin viimeksi eilen. Nyt hän avasi suunsa hyvin asialliseen sävyyn.
"Mä kellon mihin elilaitet vetta-atiat kuuluu. Pylly kuuluu ihmiteen. Pippeli kuuluu ihmiteen. Kakka kuuluu pyllyyn. Vetta kuuluu vettaan. Hahhahhahhahh! Vetta kuuluu vettaan! Hattua!"

S.

2 kommenttia:

  1. Muistan. Oli aprillipäivä, seitsemän vuottako siitä jo on. Hait lapsen hoidosta. Liikenteeseen lähdit polkupyörällä. Ohjasit pyörää toisella kädellä ja vaunuja edelläsi toisella. Panit viestin matkalta: "Poliisi pysäytti ja antoi sakot, 30? euroa."

    VastaaPoista
  2. Mutta eihän nyt ole aprillipäivä? Mistä tuo tupsahti mieleesi? Muistelin minäkin muuten jokin aika sitten niitä aikoja, kun aina pyörällä liikuin ympäri Oulua ja ihmiset vuoroin kauhistelivat ja ihastelivat ja tiedänpä jonkun olleen kateellinenkin, kun liikuin lapsineni, kuka missäkin asennossa ja kulkuvälineessä.

    S.

    VastaaPoista