tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kiire?

Tomi, jonka kahvipöydässä eilen ajauduin makeansyöntilakon särkeytymiseen herkullisen suklaakakun takia, ei tykkää siitä, että vedotaan kiireeseen. Totta se onkin; kyse on priorisoinnista, tärkeysjärjestykseen laittamisesta.

Ehkä sitten tärkeysjärjestyksessä muut asiat ovat tulleet ensin ja ajatusten kirjoittaminen sitten. Toisaalta on niinkin, että kun oikein sattuu ja tapahtuu, niin tulee kirjoitettua ja kerrottua, mitä sattuu ja kuinka paljon. Tänään sattui sikäli monella tavalla, että muun muassa varpaaseen, kun kevät tulee ja kenkä alkaa hiertää kun varpaita ei enää palele entiseen malliin ja jalkineeseen kertyy kosteutta.

Tapasin tänään miehen, joka kertoi saaneensa uudet jalkineet. Niihin ei ollut vielä ehtinyt tulla minkäänlaisia likoja tai kosteuksia. Hänen naapurinsakin kertoi saaneensa uudet jalkineet. Ja hänen naapurinsa kertoi, että katsoo mieluummin televisiota yhteisaulassa kuin omassa huoneessaan, mieluummin siis näin vaikka keskustelua ohjelmista ei käytäisi lainkaan vaan istuttaisiin vain vierekkäin. Se on kuulemma mukavaa kun on ihmisiä yhdellä koolla. Ja neljäs kysyi, että "Mitäs Pertti sinne Paimioon kuuluu". En ole Pertti, enkä osannut vastata, mitä Paimioon kuuluu, joten vastasin, että kiitos, ei kai sinne mitään ihmeempiä. Ja kysyjä oli tyytyväinen. Viides kertoi, että heidän hoitolassaan on ihania hoitajia. Ja salin toisella puolella oli lisää persoonia, mutta en minä kaikkea voi kertoa, kun ei ole sama asia olla paikalla kuin että kuulisi kerrottuna, mitä kaikkea siellä kinkereillä lohkaistiinkaan sanaisesta arpuusista.

Kävin myös oikeudessa, jossa lupasin kunnian ja omantuntoni kautta kertoa kaiken, mitään salaamatta ja mitään lisäämättä. Turvatarkastuksessa taskussani olleet tomaatinsiemenet piippasivat. Turvatarkastaja astui roolinsa ulkopuolelle kertomalla minulle hyvin lyhyesti, että "mulla ne on jo taimia". En jotenkin ollut varautunut puhumaan hänen kanssaan tomaatinkasvattamisesta, joten jäi kysymättä, mitä lajiketta hän suosii. Minulla on muutamaa, taskussa oli Solanum lycopersicumia.

S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti