perjantai 10. elokuuta 2012

Relanto

En taaskaan jaksa kooklettaa. Mutta Relanto siinä luki, pakettiauton kyljessä, ja hienosti lukikin. Tämä ei ole mainos, ei ainakaan ole sellaiseksi tarkoitettu. Mietin vain sitä nimeä, relantoa.

Siinä on hyvää ja huonoa. Relanto ei oikein tarkoita mitään. Mielikuvissa se liittyy elantoon, joka lienee elää-verbin johdos, tai joku muu, sanokaa viisaammat. -nto -päätettä siinä kuitenkin on ihan selvästi. Sanan alku puolestaan viittaa Relaamiseen, joka on slangahtava sana relaxationista, rentoutumisesta. Se vierasmaalaisuus on sanan huono puoli. Relanto on kuitenkin oivaltava, sehän istuu suomalaiseen suuhun ihan mukavasti. Kiinnitin myös huomiota pakettiauton laadukkaaseen  teippaukseen. Omassa autossani teipit ovat pettäneet ja ne pitäisi uusia.

Kyseinen firma siis ajelee pakettiautolla ja on tehnyt relaamisesta itselleen elannon, relannon, kiinnostaisi vain tietää, mikä se ansaintalogiikka on. En kuitenkaan kookleta.

Tai sitten se on re-lanto -tyyppisesti lannon uudelleensuorittamista, oisko niin että ensimmäinen lanto ei ole onnistunut. Onko tämä sitä sonnittamista, mistä sanassakin sanotaan jotain? Lanto, hmmm...

En kookleta.

S.

7 kommenttia:

  1. Otetaanpa tähän galluppi: kuinka moni lukija googletti? Minä en (vielä).

    VastaaPoista
  2. Googletin, kolmas osuma ohjasi Rullaviisuun :)

    VastaaPoista
  3. En kooklettanut. Tekis kyllä mieli.

    VastaaPoista
  4. Nykyihmisen mielenhallintatesti: miten kauan pystyn olemaan kooklettamatta? Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu.

    L

    VastaaPoista
  5. Kohta on googlattava...

    VastaaPoista
  6. Jos nään vielä sen pakun niin pysäytän ja kysyn, että mikäs tämä tämmönen firma on. Luetutan silloin tällöin blogipäivityksiä pojallani, viimeksi tänä aamuna. Hän luki jutun kännykästä ääneen, mairea hymy huulillaan, makeasti eläytyen. Erityisesti 'kooklaaminen' huvitti häntä ja draamallisesti hän herkutteli sillä asialla kaikkein eniten. Sain häneltä erittäin hyvän palautteen ;)

    S.

    VastaaPoista