perjantai 3. elokuuta 2012

Turun paras Pizzeria

Eilen purjeilimme. Vielä autoon hypätessäni luulin, että naapurini vene on jonkin sortin moottorivene. Olihan se, mutta purjeilla me mentiin. Viittä solmua kuulemma suunnilleen.

Raikas ulkoilma sai minut univelkaiseksi, sillä en nukkunut tarpeeksi. Aamulla heräsin, ja huomasin että tukkani on niin pitkä että sitä pitää kammata, muuten ei kunnian kukko laula. Matkalla otin Annan kyytiin ja juteltiin koko matka ja lopussa juttu oli rekkakuskeissa, joilla voi olla puheripuli kun saavat jonkun kyytiläisen, kun yleensä eivät saa kyytiläisiä. Ja sitten tuon kyytiläiseni pitikin jäädä pois kyydistä, ja minun piti lopettaa puhuminen.

Töissä tapasin miehen, jonka vaimo oli vainoharhainen. Päivät meni kuulemma hyvin, mutta yöllä hän alkoi syytellä, että hän myrkyttää tai aikoo myrkyttää hänet, ja päästää kuulemma murtovarkaita yöllä sisään. "Pirullinen sairaus", mies totesi parikin kertaa. Mies oli valmis merkittäviin peliliikkeisiin rauhoittaakseen arkensa ja elämänsä. "Kun on viiskytkaks vuotta ollu naimisissa niin ei viittis ruveta eroomaan."

Muistin aikana todettakoon sellainenkin, että puoliooppera on ihan oikeasti olemassa oleva asia. Tämän ohjelman aluksi soi puoliooppera, ja hyvin soikin. Kuuntelkaa. Kuunnelkaa myös, miten kuuluttaja lausuu säveltäjä Henry Purcellin nimen.

Töissä lopulta join halpaa kahvia ja teetä, koska påtåren bjuder vi på. Tapasin myös Arin, koska Ari oli siinä lähellä kun soitin hänelle ja hän päätti tulla juomaan samaa kahvia. Ari oli tavannut sairaan vaarini juuri ennen hänen kuolemaansa. Kun tänä keväänä on molemmat isoisäni kuolleet, voin todeta, että olen suurta sukua, monellakin eri tavalla. Vaari tosin oli kuulemma kuihtunut kuolemansa edellä, sairaille ja vanhoille voi käydä niin vaikka ison ja terveen miehen nähdessään sitä voi olla vaikea uskoa.

Illalla en päässytkään töistä kotiin. Menin odottamaan kotiinpääsyä naapurin pizzeriaan, joka on Turun paras pizzeria siksi koska siellä on Jussi, sissi-jussiksi kai häntä voisi kutsua vaikkei ruumiin vartalo sissin ominaisuuksiin viittaakaan. Jussi on Irakista. Jussi kysyy aina kun menen sinne käymään että onko minulla nälkä.

S.



1 kommentti:

  1. Siis Pizzeria Arezzo on Turun paras Pizzeria, ilman enempiä perusteluja.

    VastaaPoista