keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Mikä naurattaa?

Selittely naurattaa. Kun saa seistä sivussa ja kuunnella selitystä. Ai että kun naurattaa parhaimmillaan sellainen.

En tiedä, onko tämä naurattavaa tekstiä parhaimmillaan, mutta ihan hyvää ja jotenkin älykästä tämä on. Kappale on eräästä kakofonisesta tai kakotonisesta romaanista. Tunteeko joku?

"Te tulitte käsikirjoituksen takia? Se on luettavana, ei minä erehdyin, se on luettu mielenkiinnolla, tietysti minä muistan! Huomattava kielellinen kudos, mikä kärsimysten paljastus, ettekö ole saanut kirjettämme? Meidän on ikävä kyllä täytynyt ilmoittaa kirjeessämme, siinä on selitetty kaikki, se on lähetetty jo jonkin aikaa sitten, posti myöhästyy aina, julkaisuohjelmat ylikuormitettuja, konjunktuurit epäedullisia, mitä muuta siinä sanottiin, kiitän siitä että olette jättänyt sen luettavaksemme, kiirehdimme palauttamaan sen, ai te tulitte hakemaan käsikirjoituksen pois? Ei, me emme ole löytäneet sitä, olkaa kärsivällinen vielä vähän aikaa, se löytyy kyllä, älkää pelätkö, täältä ei koskaan katoa mitään, juuri nyt olemme löytäneet käsikirjoituksia joita olemme etsineet kymmenen vuotta, ei, ei kymmenen vuoden kuluttua, me löydämme kyllä teidän käsikirjoituksenne aikaisemmin, ainakin me toivomme niin, meillä on niin paljon käsikirjoituksia, näin korkeita pinoja, me voimme näyttää jos haluatte, tietenkin te haluatte omanne eikä kenenkään muun, se nyt vielä puuttuisi, tarkoitan että meillä on paljon käsikirjoituksia joista emme välitä mitään, kuinka heittäisimme pois teidän käsikirjoituksenne joka on meille niin tärkeä, ei julkaistavaksi vaan palautettavaksi teille."

"S."

4 kommenttia:

  1. onko joku venäläinen

    VastaaPoista
  2. No itsekin ajattelin, että tässä leijuu sellainen venäläisen virkamiehistön henki yllä. Mutta ei tämä ole venäläistä. Tämä on "uudempaa".

    VastaaPoista
  3. Tämä jäi vaivaamaan - kertoisitko kenen takstiä? uteliainen utelevainen

    VastaaPoista
  4. Tämä on unohtunut samalla kun muutenkin olen laiminlyönyt blogiamme. Ote on kirjasta Jos talviyönä matkamies, joka on romaani romaanin Jos talviyönä matkamies lukemisesta, missä lukija tahattomasti joutuu naimisiin. Kirja oli sekava mielestäni mutta eipähän tarvi enää silläkään vaivata päätä. Ja tuo lainaamani kohta on ehkä paras...

    S.

    VastaaPoista