torstai 22. marraskuuta 2012

Kainen voinen luulen ehken mutta julkaisenpa nyt kuitenkin sähköpostiviestin. Virkamiehen logiikaltaan aukottoman viestin.

"Hei!

Olet aivan oikeassa kukon ilmoittamisesta! Eläinsuojat ja aitaukset kuuluvat TsL (763/1994) ilmoitusvelvollisuuden piiriin, kun ne sijaitsevat asemakaava-alueella tai alueella, missä ne jo olevan asutuksen takia katsotaan tarpeelliseksi. Yleisohjeena voidaan kuitenkin pitää, että ilmoitus tulee tehdä kanoista tai muista siipikarjayksiköistä, jos niitä on enemmän kuin kuusi. Poikkeuksena kukko, jonka pitämisestä on aina (ei ympäristönsuojelulain nojalla luvitetut kohteet) tehtävä ilmoitus asemakaava-alueella tai muulla taajaan asutulla alueella. Voit käyttää liitteessä olevaa ilmoituslomaketta. Ilmoitus tehdään kahtena allekirjoitettuna kappaleena ja siihen liitetään ainakin asemapiirros, sekä piirros jossa rajanaapurit ilmenee. Naapureiden kuulemista varten kaikkien rajanaapureiden yhteystiedot on myös liitettävä (liitteistä riittää yksi kpl). Ilmoitus lähetetään Paraisten toimipisteeseen (osoite alla sekä ilmoituslomakkeessa).


Terveisin,"

S.

2 kommenttia:

  1. Maaseutuasiamiehelle tms. täytyy ilmoittaa yhdestä kanastakin, Eviran sivuilta löytyy lomakkeita. Se on pakollinen mutta naapurin kuulemiset ei siihen kuulu.

    Mitenköhän teidän kukolle käy?

    VastaaPoista
  2. "...muista siipikarjayksiköistä". Mielikuvissani yksikkö on osa laitosta, jokin osasto tai komppania tai muu yksikkö. Mutta että kanakin tai muu siivekäs voi olla yksikkö. Onkohan ihminenkin yksikkö? (Liittämättä tähän nyt ollenkaan yksikkö-monikko -asioita.)



    VastaaPoista