maanantai 7. helmikuuta 2011

Toppaaminen on harrastus siinä missä muutkin

"Sun pitää nyt potkia mua" yllytti puolisoni puhuessaan tuolta kauempaa. Puhuimme eräästä asiasta, joka oli toistaiseksi tekemättä, mutta asia oli korjattavissa.
"Ai mik itän pitää pokkia tua? Ai tillai että tattuu?" 
Ei sillain, lapselle selitettiin.
"Ai tillain että mielettä tattuu?"
Mitä lie tarkoitti tuokin kysymys.

Tällainen top-inhokkilista on aika hauskaa luettavaa. Tämä Tommi Nieminen ilmoittaa harrastuksekseen toppaamisen, tosin lainausmerkeissä, mikä viittaa joko "toppaamiseen" tai sitten toppaamiseen jossakin muussa tarkoituksessa kuin toppaamisessa. Sivuilta löytää, jos jotakuta kiinnostaa, muun muassa hänen listaamanaan top 5 klassisen musiikin säveltäjää. Hän itsekin mainitsee sen typerimmästä päästä olevaksi listakseen, mutta ihan mielenkiintoinen se on, ja harrastuksenahan tämänsorttinen toppaaminen on ihan mielettömän upea! Oma listani säveltäjistä olisi kovin toisenlainen, mutta allekirjoitan osan hänen perusteluistaan. Tai voisin allekirjoittaa.

Aprikoin, käytänkö illan henkiseen hyvinvointiin kirjan äärellä vai menenkö jääkiekkoon (en ehdi muuten enää) vai nukkumaan ja aamulla sitten uimaan. Vai nukunko vaan.

S.

4 kommenttia:

  1. Parnasso juhlistaa 60-vuotista taipalettaan kirjallisuusaiheisella esseekilpailulla. Tuosta toppaamisesta lähtisi sinulla tekstiä esseeksi asti ja monesta muusta.

    VastaaPoista
  2. Essee on kysymys.

    http://www.hs.fi/juttusarja/makela/artikkeli/Essee+on+kysymys/1135263666698

    Juu, mikäpä siinä. Tieteen ja mielipiteen välimaastosta löytyy Toppaus, löytyy. Kiitos kannustuksesta :)

    S.

    VastaaPoista
  3. Muuten, piti sanomani, että tuossa top inhokkilistassa mainitaan Sinuhe, mistä olen iloinen, sillä olen kokenut huutavani korvessa tästä asiasta. Oulussa oli muuan vanha Mies, Esko Viirret nimeltään, ja hänen kanssaan olimme siitä kirjasta ihan samaa mieltä. Se on viihdettä. Yllä mainitsemani Tommi Nieminen argumentoi ihan toisin, mutta silti.

    S.

    VastaaPoista
  4. Juuri viikko sitten eräs luennoitsija kehui Waltaria, perustellen, että Mika osasi käsitellä suomalaisten tuntoja sodan jälkeiseen Sinuhessa niin, että immeiset eivät sitä edes huomanneet.

    Sääli silti, minä olisin halunnut olla samaa mieltä, mutta en voi. Tai voin, viihdettähän se on, mutta paljon muuta myös.

    O.

    VastaaPoista