sunnuntai 22. toukokuuta 2011





Aamulla joimme kahvit kirsikkapuun alla Kannuksen vieraiden kanssa, illalla söimme iltamakkarat omenapuun katveessa. Meitä oli kahdeksan aikuista ja liuta lapsia. Toivon hartaasti, että naapuritkin sietivät.  Tuo mikä eniten kukkii, on kuitenkin luumu. Luonto on nyt parhaimmillaan. Vihreä on vielä heleää, on lämmintä muttei kuumaa, kaikki kukoistaa.

Meillä on ollut hyvä sunnuntai.


K.

8 kommenttia:

  1. Ihanaa. Niin kaunista!

    Saanko kysyä, onko tuo tulppaanimeri teidän pihallanne? Sehän on edellisen asukkaan todellinen lahja teille. On siinä syksyllä ollut istuttamista.

    Onneksi sentään täälläkin menestyy joten kuten omenapuut.

    Ja se kahden hengen puutarhakalusto on herättänyt saman tunteen minussakin. Että kaunista mutta jotenkin surullista.

    em

    VastaaPoista
  2. Meidän pihalla se on. Samanlaisia on naapureillakin. Pihallamme on edellisen ja sitä edellisen asukkaan jäljiltä paljon muutakin kaunista kasvavaa. Muta eivät nuo ole edellisenä syksynä istutettuja, joskaan nyt eivät sata vuotta vanhojakaan tulppaaneja. Niin miten se on tulppaanien kanssa? Monikovuotisia ne ovat?

    Nuo ovat näyttäviä, mutta aika räikeitä. Niitä on kaikkia sellaisia kauniita hentoja lajikkeitakin. Haluaisin sellaisia.

    Minä en näe sitä surullista siinä kahden hengen puutarhakalustossa. Siihenhän mahtuu kaksi istujaa. Se voi olla paljon rikkaampaa istumista kuin isommalla joukolla.

    VastaaPoista
  3. Totta, kaksin monesti on iloisempaa kuin yksin. Mutta että jos on semmoinen tilanne, että ei ole edes tarvetta useammalle paikalle. Kaunista se on silti.

    Täällä korkeudella tulppaanit kyllä saattavat kukkia seuraavinakin vuosina, mutta minun käsitykseni on että yleensä ne istutetaan joka syksy. Toivottavasti olen väärässä! Siellä etelässähän ne toki talvehtivat helpommin. Ihania!

    VastaaPoista
  4. Olisipa kiva istua.

    U.

    VastaaPoista
  5. Nyt täytyy jo sanoa se, mitä olen mielessäni ajatellut jo useamman kerran, mutten ole saanut kakaistua ulos. Että on valtavan hienoja valokuvia. Todella hienoja ja välillä aivan ällistyttävän hyviä.

    Ja kyllä kukkii omenapuut upeasti. Tulppaaneista nyt puhumattakaan.

    VastaaPoista
  6. Ai että Samuli, kiitos! Arvostan palautettasi ja sain siitä motivaatiota vielä laitella näitä kuvia tänne.


    K.

    VastaaPoista
  7. Karvosen herrasväki on tainnut valita hyvän ajankohdan vierailuun... Tuo näyttää täältä käsin paratiisilta. Vaikka on täälläkin ihanaa, oikein vihreää ja vehreää ja välillä lämmintäkin. Mutta että sentään...

    em

    VastaaPoista
  8. Ollanko me oikeasti oltu teillä? Tuntuu unelta. Heräsin siinä Porin tienoilla.

    Kaksistaan puutarhassa istuessa voi hyvillä mielin olla myös hiljaa. Isossa joukossa voi tuntua niin yksinäiseltäkin. Mutta tuo oli kauniisti ajateltu, että olisi tilaa vielä jonkun tulla. Täytyy kyllä sanoa, että Välimäkisten puutarhassa istui mielellään ilman hienoja puutarhakalusteitakin! Niin kuin näkyy, istua pystyi ja maata. Ja seura oli hyvää.

    ukka

    VastaaPoista