tiistai 31. toukokuuta 2011

Snap, Crackle ja Pop

Muistelisin, että ennen vanhaan riisimurojen nimi oli Snap, Crackle ja Pop. Kun olin arviolta kuuden tai yhdentoista vanha, riisimurojen nimet muuttuivat Riksiksi, Raksiksi ja Poksiksi. Nyt löysin taas riisimuropaketin kyljestä nimet Snap, Crackle ja Pop. Hallitukset vaihtuvat, mutta muropakettien kyljet polkevat tuota samaa rataa.

Muropaketin innoittamana sandaalini talloi kotiloita vahingossa. Ilmassa oli Riks - raks - poks -eetosta, ja sen myötä sitten puutarhan kotilot sattuivat jäämään jalan alle. En minä siihen tähdännyt, pois sellainen minusta. Jos satuin näkemään kotilon, kiskaisin sen tänään naapuriin. Tai tielle nyt ainakin. Yksi kotilo löytyi löylyhuoneen oven kamanasta, siis pukuhuoneesta.

Meinasin pyytää naapurin M:ää tänään saunomaan illalla, mutta luin rouvelin viestintää väärällä tavalla ja oletin, että hän on halukas saunomaan kanssani. Menimme pojan kanssa löylyyn, mutta rouvelia ei koskaan kuulunut sinne. Ei se mitään, tulipahan löylittyä pojan kanssa. Istuimme sitten vilvoitellen vanhoissa kokoontaitettavissa metallirunkoisissa käsinojallisissa kangaspingotteisissa tuoleissa piharakennuksen päädyssä ja poika sanoi, että Oi luonto.

Edellisen löylinnän aikaan sylissäni oli nuorempi poika kun vilvoittelin. Rouveli tuli myös ulos, ja siitä lapsi innostui. "Tuukko tääki vilpomaan?"

Jalka on omituisen kipeä. Kävin lääkärissäkin, vaikka arvasin, ettei hän minua auta. Kipeytyi juostessa. Epäilin jalkapohjan rasitusmurtumaa, kun askellus sattui kuin hevonen. Sitten hoksasin varvistaa kuin jänis askellellessani, ja kivut siirtyivät syrjään. Myöhemmin päivällä unohdin varvistaa, eivätkä kivut palanneet, samanlaisena. Sen sijaan toisen jalan reisi kipeytyi. Välissä oli saman jalan nilkka ollut kipeä. Muitakin kipeitä kohtia on jaloissa ollut, aina yksi kerrallaan. Kun yksi vaiva hellittää, toinen tulee tilalle. Olen taipuvainen ajattelemaan, että on olemassa jokin kosminen peruskipu, joka nyt vain minun kohdallani haluaa tunkeutua maailmaan ja kertoa sitten jotain jostakin. 

Tänään sain kaverin töihin, ja se on hyvä asia. Muutenkin tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.

S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti