maanantai 10. helmikuuta 2014

Omituisia sääntöjä

Hain kuusivuotiaan kaverinsa luota. Hyppi seinille kun menin hakemaan, ja siinä kaverin äidin kanssa yritimme hymyillä puolin ja toisin ystävällisesti. Hän on erittäin mukava nainen, mutta tilanne oli vähän vallaton. Lastani tuntien arvaan, että homma oli oikeasti pysynyt hyppysissä koko ajan, mutta kun tulin paikalle, jännitys laukesi. Kysyin paremman kysymisen puutteessa, oliko ollut kivaa, ja hän vastasi, että ihan tyhmää. Jatkoin hymyilyäni. Taistelun jälkeen sain pojan pakettiin ja autoon. Siellä hän avautui. "Siellä oli ihan tyhmiä sääntöjä." Minä että mitä. "No että piti pestä kädet." Ongin selville, että talossa pestiin kädet kun tultiin kotiin päiväkodista. Ei ihan ulkoavaruudesta haettu ajatus, vaikka meidän kuusivuotiaamme sitä vierastikin. Tuohtuneempi äänensävy oli kuitenkin toisen säännön kohdalla. "Siellä piti sanoa kiitos kun oli syöny ruuan." Tenttasin taas, ja sain vahvistuksen epäilylleni. Poika oli vakuuttanut, ettei kotona tarvitse. Lisäksi hän oli pyytänyt kalapuikkoja ruoaksi siinä missä kaksi muuta lasta oli syönyt lihapullia. Hän oli saanut kalapuikkonsa. Toivottavasti saan vapautuneen naurun ulos kun tapaan talon äidin seuraavan kerran ja kerron, miten vallattomia kuusivuotiaamme on taas mennyt puhumaan.

S.

3 kommenttia:

  1. Meillä lapset sanoisivat kylässä, että olivatpa outoja, siellä oli juotavaksi vain mehua (tai kokista), ei OLLENKAAN maitoa!

    VastaaPoista
  2. Minulle tämä on jostakin syystä arka aihe. Meillä syödään paljon puuroa ja muuta ei niin "mössöherkkua" ja en osaa ottaa ilman pientä harmitusta sitä tosiasiaa että kaikki lasten kaverit eivät syö puuroa, ei tomaattia, ei mustikkaa, ei viiliä, ei edes riisipuuroa, ei ruisleipää, jne jne. Tiedän että vika on minussa, miksi se ärsyttää minua? Kyllä meidän lapsetkin valittavat että miksi aina puuroa, mutta syövät sitä kuitenkin kun vaihtoehtoja ei tarjoilla. Jotenki sitten säälittää kun oma lapseni (se äänekkän ruuasta valittelija) yrittää markkinoida puuroa kaverillensa: "se on oikeesti hyvää vaikka se eka tuntuu pahalta".

    Kiva juttu taas viisumies, ei siinä, kiitos.

    -Em

    VastaaPoista
  3. !!! Hahhahh !!! Jatkuvaa vääntöähän tämän todellisuuden kanssa on meilläkin. Oma historiakin ja nykypäivä myös tuntuu unohtuvan kun yrittää lasta "kouluttaa". Viikonloppuna tosin söin ketsuppia ihan noin vain. Päättämällä.

    VastaaPoista